0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:56
No menu items!

DNA anchetează activitatea Tel Drum, firma controlată de apropiații lui Liviu Dragnea

spot_img

DNA a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă că există pe rolul instituţiei un dosar IN REM privind activitatea firmei din Teleorman Tel Drum, despre care se spune, în spațiul public, că ar fi controlată de Liviu Dragnea, prin interpușii. Din comunicatul DNA rezultă că ar fi anchetate atât aspecte legate de nota secretă a DGPI, cât și aspecte vizând afacerile din Brazilia.

O parte dintre aspectele conținute într-o investigație jurnalistică publicată, joi, de agenția de investigații media RISE Project, face obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. „În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției”, arată DNA.

„După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arata în comunicatul DNA.

Cu o zi înaintea publicării acestui articol, Liviu Dragnea avertiza agenția de investigații jurnalistice că ar trebui să primească explicații despre anchetele publicate. „Am notificat autoritățile federale din Brazilia, prin Ambasada Braziliei de aici, pentru ceea ce a apărut pe un anumit site. Nu am reacționat până acum, ultimele luni de zile, dar deja sunt foarte multe legi încălcate și faptul că unui turist român, eu nu am virat bani în Brazilia, nu am afaceri în Brazilia, nu am spălat bani în Brazilia sau în altă țară sau în România, și faptul că niște date strict personale au fost puse la dispoziția unor așa-ziși jurnaliști sau anchetatori civili, sau așa spun ei, încălcându-se niște legi, cred că ar trebui să primesc niște explicații și aștept să le primesc”, a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că nu există o anchetă a procurorilor din Brazilia cu privire la persoana sa. „Nu există așa ceva. Din câte îmi aduc aminte nu sunt nici urmărit internațional, nu am nici mandat de arestare internațională, nu sunt nici urmărit de Interpol și nu sunt de acord ca un așa-zis investigator, pentru niște investigații pentru care se cheltuie mulți bani, și dacă tot sunt cinstiți să publice toate sursele de finanțare acest mare grup cinstit de investigații, spune minciuni”, a conchis el.

Joi, la o zi după declarațiile liderului PSD, o echipă de inspectori ai ANAF au descins la sediul redacției RISE Project pentru a face un control.

Andrei Tudor