26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:23
No menu items!

DNA anchetează construcția unei hidrocentrale în Parcul Dinozaurilor din Țara Hațegului

spot_img

Procurorii ridică documente de la Administrația Bazinală Mureș, Agenția de Protecție a Mediului Hunedoara, Administrația Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațeg și Facultatea de Geologie București

tara hateg

Procurorii DNA Alba fac cercetări într-un dosar care vizează modul în care s-au cheltuit banii de către unele instituții pentru construcția unei hidrocentrale în Țara Hațegului, în Geoparcul Dinozaurilor. Perioada vizată de anchetatori este 2013-2015. ei vor ridica documente de la toate instituțiile vizate, apoi vor decide câte persoane vor chema la audieri.

În cursul zilei de 29 mai 2015, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara, Mureș și Cluj, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

comunicat DNA

Într-o analiză despre hidrocentralele construite în lume, realizată de către publicația britanică The Gurdian, în urmă cu câteva săptămâni, este menționată și cea de pe Râul Alb, din Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului. Jurnaliștii britanici au încadrat proiectul din România în cadrul celor ”care ameninţă să distrugă zonele sălbatice, care nu-şi vor mai reveni niciodată şi vor pierde definitiv şansa de a-şi fructifica potenţialul turistic”.

Și agresiunea fizică comisă la sfârșitul săptămânii trecute asupra unor activiști ai societății civile care se documentau pentru lucrări de hidroameliorații de pe Râul Alb din județul Hunedoara este în atenția procurorilor.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 24 mai 2015, în jurul orei 13.00, în urma unui incident produs între mai multe persoane în zona satului Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara, în apropierea locului unde au început lucrări de edificare a unei microcentrale, a rezultat vătămarea a trei persoane, dintre care una a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

comunicat Ministerul Public

Procurorii au început urmărirea penală pentru lovire și tentativă de omor.

M. Nedelcu