13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:16
No menu items!

DNA anchetează amenzi ilegale date de CNA

spot_img

Procurorii anticorupție au descins în birourile Consiliului Național al Audiovizualului, condus de Laura Georgescu, urmărită penal

Preşedintele CNA: Săptămâna viitoare nu vom avea şedinţe, vom merge în şcoli
foto: agenda.ro

Mai multe percheziţii sunt în derulare, joi dimineaţa, la sediul CNA din Capitală. Surse apropiate anchetei susţin că sunt vizate biroul preşedintelui CNA, Laura Georgescu, al membrului CNA Turos Lorand şi al unei secretare. Procurorii anticorupţie, care au pus-o deja sub acuzare pe Laura Georgescu în dosarul Giga TV pentru abuz în serviciu, fac acum investigaţii referitoare la sancţiuni ilegale date unor posturi de televiziune la sfârşitul anului 2013 și începutul lui 2014. Sursa judiciare susţin că preşedintele CNA ar fi instigat la întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA şi care au fost soluţionate prin sancţionarea unor posturilor cu amenzi.

În acelaşi dosar au mai fost puşi sub acuzare, începând din 4 septembrie, Viorel Hrebenciuc, Narcisa Iorga şi Gheorghe Ştefan, pentru anularea deciziei de ridicare a licenţei postului Giga Tv.