11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:21

DNA a schimbat încadrarea juridică în dosarul de corupție al lui Mircea Băsescu

spot_img

Procurorii constănțeni cercetau cumpărarea de influență, dar colegii de la Structura Centrală anchetează acum traficul de influență

mircea-basescu

Avocatul Pavel Abraham, apărătorul rudelor lui Bercea Mondial, a afirmat că, prin preluarea dosarului privind denunțul împotriva lui Mircea Băsescu de către structura centrală a DNA, s-a schimbat încadrarea juridică.

Potrivit avocatului, procurorii de la București nu mai fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență, așa cum făceau colegii de la Serviciul Teritorial Constanța, ci verifică suspiciunea de trafic de influență. Pavel Abraham a precizat că dosarul deschis în urma plângerii de șantaj depuse de Mircea Băsescu a rămas la procurorii constănțeni.

Avocatul lui Florin Anghel, Pavel Abraham a declarat că la DNA structura centrală există 4 plângeri penale pe corupție depuse de clientul său pe numele lui Mircea Băsescu, trei dintre acestea fiind în lucru. Avocatul Abraham a mai precizat ca dosarul de șantaj la fratele președintelui a rămas la DNA Constanța, iar la București au fost preluate cauzele cu suspiciuni de corupție, inclusiv traficul de influență de care este acuzat Mircea Băsescu.

Andrei Tudor