8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 11:16

DNA a ratat un dosar cu Liviu Dragnea din cauza unui polițist corupt

spot_img

Vicepremierul României, Liviu Dragnea și societatea Tel Drum au făcut obiectul unor note informative trimise de serviciile de informații la DNA. Un ofițer corupt a fotografiat aceste note și le-a transmis unui demnitar PSD, care a luat legătura cu Liviu Dragnea, conform evz.ro.

dragnea

Comisarul-şef Dan-Emil Manolachi a fotografiat o notă secretă emisă de Serviciul Român de Informații, care conţinea date despre vicepremierul României Liviu Dragnea şi despre societatea Tel Drum. Manolachi lucra la Serviciul Specialiști din DNA, iar camera foto i-a dat-o lui Valentin -Preda, fost secretar de stat PSD în Ministerul Transporturilor. Detaliile apar în rechizitoriul prin care cei doi au fost trimişi în judecată, alături de alte şase persoane, pentru fapte de corupţie.

Din cauza lui Manolachi, procurorii DNA au ratat, pe 28 noiembrie 2012, un flagrant la Valentin Preda și la Tudor Gabriel Bohâlțeanu, fost consilier în Ministerul Transporturilor. Poliţistul i-a avertizat pe demnitari printr-un intermediar. Manolachi a fost delegat de procuror să facă verificări privind modul în care Primăria Alexandria  a cordat contracte către Tel Drum SA şi care a fost rolul societăţii Tel Drum SA.

De fapt, procurorul de caz mi-a spus că dosarul respectiv îl vizează pe martorul Dragnea Liviu,

a declarat, la DNA, Manolachi.

 Polițistul DNA s-a întâlnit cu secretarul de stat Preda, care i-a dat o cameră pentru a fotografia documentele SRI, care îl priveau pe Dragnea. Trei luni mai târziu, Manolachi a fotografiat notele secrete ale SRI și i-a predat camera foto lui Valentin Preda. Acesta i-a transmis ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea un sms prin care îi cerea să se întâlnească, pentru prezentarea ultimelor documente din Strategia Dunării. În aceeași seară, Dragnea l-a sunat pe Preda.

Vali, n-avem cum să ne mai întâlnim, că acum am scăpat de la Parlament și merg la altă întâlnire.

sms Liviu Dragnea, evz.ro

Cei doi au stabilit până la urmă să seîntâlnească a doua zi, la ora 10.00.

Dă-mi un telefon pe la opt jumătate și poate dai pe la Minister, pe la mine, înainte să mergi la Parlament,

i-a propus Dragnea.

Camera cu fotografiile a rămas în permanenţă la Preda. A doua zi, pe 19 februarie 2012, la ora 09.25, Preda şi-a parcat autoturismul în fața clădirii în care funcționează Ministerul Dezvoltării Regionale. El a fost oprit de procurori. Asupra sa a fost găsită o sacoşă cu aparatul foto.

sursa foto: evz.ro

S.M.