5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:34
No menu items!

DNA a pus sechestru și pe bunurile rudelor judecătoarei Veronica Cîrstoiu

spot_img

Veronica Carstoiu 1_SZ

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a aplicat Legea confiscării extinse pe averea familiei judecătoarei Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel București, arestată preventiv pentru că ar fi primit mită peste un milion de euro în schimbul unor soluții favorabile în dosare penale, între care și aceea de anulare a condamnării de 7 ani de închisoare în cazul omului de afaceri Dinel Staicu.

Ancheta, în care procurorii DNA au obţinut nu doar arestarea judecătoarei, ci şi pe a fiului acesteia, Florin Cergan, s-a extins asupra rudelor celor doi. Astfel, au apărut şi acuzaţii de înşelăciune, după ce procurorii au descoperit că judecătoarea ar fi decontat ilegal la Curtea de Apel Bucureşti contravaloarea chiriei pentru un apartament unde nu mai locuia efectiv, dar pe care îl păstra.

Pe lângă această extindere a urmăririi penale, procurorii au aplicat, în premieră, legea confiscării extinse, au declarat pentru Sursa Zilei surse judiciare. Mai exact, procurorii anticorupţie au pus sechestru nu doar pe averea judecatoarei, ci şi pe bunurile rudelor acesteia. În vizorul procurorilor au intrat astfel cumnata magistratei, nora, părinţii şi fraţii acesteia. Anchetatorii  au instituit sechestru pe bunurile acestora în limita a 600.000 de euro, bani despre care anchetatorii spun că judecătoarea i-ar fi primit drept şpagă pentru anularea condamnării la şapte ani de închisoare pe care o primise Dinel Staicu.

De altfel, cumnata judecătoarei a şi fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani, procurorii anticorupţie susţinând că femeia şi-a cumpărat un apartament folosind o parte din banii primiți drept şpagă de către magistrat.

Sofia Marinescu