8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 7:21

DNA a primit de la AEP documente privind votul din diaspora

spot_img

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis DNA acte oficiale privind organizarea alegerilor prezidențiale din străinătate

DNA_sigla 1_SZ

Procurorii DNA au început verificările în dosarul privind organizarea în luna noiembrie a alegerilor prezidențiale din diaspora.

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente sunt primii care dau explicații procurorilor. Aceștia au adus, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție,  documentele solicitate de procurori. După studierea acestora, anchetatorii ar putea chema la audieri primele persoane implicate în procesul electoral.

DNA a cerut, săptămâna trecută, Parchetului General dosarul în care se începuse urmărirea penală in rem pentru votul din diaspora, pentru a-l conexa cu un alt dosar deschis la instituția condusă de Laura Codruța Kovesi.

Practic, procurorii anticorupție au și ei ancheta lor, deschisă ca urmare a unor suspiciuni de corupție cu privire la votul de la alegerile prezidențiale din noiembrie. Așa că DNA a cerut Parchetului General dosarul privind împiedicarea unor cetățeni români de a vota în străinătate, pentru a putea conexa cele două anchete.