9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 1:38

DNA a pierdut controlul judiciar cerut pentru Elena Udrea. La același complet care a condamnat-o

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea DNA privind plasarea fostului ministru Elena Udrea sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, în dosarul în care aceasta a fost condamnată în primă instanţă la opt ani închisoare. Sentința a fost dată, surprinzător, de același complet de judecată care a condamnat-o la închisoare, Elena Udrea fiind foarte vehementă la adresa judecătoarei, pe care a și blestemat-o.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori.

DNA a cerut, a doua zi după condamnarea, în primă instanță, a fostului ministru Elena Udrea și a fiicei lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, impunerea măsurii de control judiciar pe numele lui Udrea, și interdicția de a părăsi țara.

”Cred că-s singurul caz în care cineva s-a întors de bunăvoie. Dacă aș fi vrut să nu mă întorc, nu mă-ntorceam de acum 2 ani. Am venit pentru că mi-am dorit să mă întorc și vă reamintesc că plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instanței. Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica și nu cred că se pune problema ca în acest moment să existe vreun risc ca eu să plec undeva, câtă vreme eu mi-am asumat să vin să trăiesc în România”, a declarat, la instanță, Elena Udrea.