8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:05

DNA a făcut percheziții la CNADNR. Procurorii au ridicat documente și contracte. Ce firme sunt vizate

spot_img

Ancheta procurorilor vizează contracte de infrastructură din perioada 2008-2014

Ministerul Transporturilor_Palat CFR

Procurorii DNA efectuează mai multe percheziţii în Bucureşti şi în alte şase judeţe, la sediile direcțiilor de drumuri din cadrul CNADNR, dar și la sediul central din Palatul CFR. Mai mulţi directori din cadrul Companiei de Autostrăzi sunt suspectaţi de atribuirea ilegală a unor contracte de asfaltare.

Procurori Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2008 – 2014.

„În cursul zilei de 12 decembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 30 locații situate în municipiul București și județele: Ilfov, Suceava, Iași, Cluj, Dolj și Brașov din care 6 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Întrebată despre această anchetă, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat că la ora la care percheziţiile sunt în derulare, nu se pot da detalii, tocmai pentru că audierile sunt în curs. Kovesi a precizat că unele persoane vizate de anchetă vor fi audiate în cursul zilei de vineri, iar altele, de săptămâna viitoare.

Surse judiciare au precizat că procurorii au informatii că directorii CNADNR au aprobat contracte “cu dedicație”, supraevaluate, către firmele unor persoane apropiate. Anchetatorii vor ridica, vineri, documentele care privesc toate aceste contracte, atât de la Compania Națională, cât și de la Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri. Este posibil, susțin aceleași surse, ca unii dintre șefii regionalelor să fie puși sub urmărire penală.

Potrivit acelorași surse, firmele vizate de anchetă sunt SC Eurospeed SRL, Sc Ro-Maryo SRL, Sc Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig For Serv SRL, Sc Olflav Impex SRl. Printre persoanele vizate se află Marius Eugen Ostaficiuc, consilier în Primăria Iași și director adjunct comercial la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.