16.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 4:43
No menu items!

UPDATE DNA a descins la Primăria Capitalei

spot_img

UPDATE  Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au ridicat, miercuri, de la Primăria Capitalei, documente într-un dosar în care sunt vizate fapte comise în urmă cu mai mult de opt ani de funcţionari ai municipalităţii privind un schimb de terenuri.

În acest dosar ar fi vizați mai mulți angajați ai Direcțiilor de Patrimoniu și Achiziții.  Cel mai probabil angajații celor două direcții vor fi chemați la audieri pentru a da declarații.

Date despre dosar

Potrivit Antena 3, contractul semnat de Nicușor Dan prelungește exploatarea în comun a șase unități drive-through, pentru care municipalitatea a oferit terenurile pe care se află fast-food-urile. Noile contracte vizează restaurantele McDonald’s drive-through din Șoseaua Olteniței, Șoseaua Mihai Bravu, Str. Progresului, Bulevardul Basarabiei, Șoseaua Colentinei și Str. Buzești.

Modificările care apar în noile contracte triplează veniturile obținute de către Primăria Capitalei. Înainte, McDonald’s plătea o cotă de 1,5% din încasările nete lunare ale fiecărui restaurant, fără a depăși însă suma de 2.000 de dolari pe lună, reprezentând 12.000 de dolari din partea tuturor fast-food-urilor din București.
 

Părțile contractului au decis majorarea cotei din încasări între 5 – 5.5 %, ținând cont de locație și suprafață. Suma minimă lunară totală pe care Primăria ar urma să o încaseze este de aproximativ 36.500 de euro pe lună, de 3.6 ori mai mare decât cea din prezent.

Știrea inițială

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins în această dimineață la Primăria Capitalei, condusă de Ni cușor Dan.

Din primele informații, procurorii verifică anumite angajări fictive din cadrul Primăriei.

Procurorii DNA au ajuns la direcția Patrimoniu și Achiziții. Mai mulți angajați sunt vizați pentru un dosar mai vechi, din 2019/2020, potrivit Antena 3.

Procurorii ar fi ajuns și în biroul primarului pentru că în arhiva cabinetului primarului general sunt mai multe documente de intrare/ieșire care sunt vizate de această anchetă.

La începutul acestui an, procurorii DNA au mai ridicat documente de la Primăria Capitalei. DNA a transmis atunci că procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

„În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București”, preciza DNA.

                                                                                                                  Adina Silav