22 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 22:24
No menu items!

DNA a descins la Poșta Română

spot_img

Procurorii DNA fac percheziții joi în București și în județele Bacău și Iași, două dintre acestea având loc la sediul central al Poștei Române, precum și la sucursala Iași a instituției, potrivit unor surse judiciare. Oamenii legii au ridicat mai multe documente care ar avea legătură cu investițiile făcute de instituția publică.

Surse judiciare au declarant că în cauză ar fi acuzații de dare și luare de mită, dar și abuz în serviciu. Mita s-ar ridica la aproximativ 15.000 de euro.

Ancheta procurorilor anti-corupție vizează mai multe persoane, între care și directorul Sucursalei Regionale Iași.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice, comise în perioada 2022-2023.

În cursul zilei de 25 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 5 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Iași și Bacău, din care două sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

D.Constantin