3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 5:17
No menu items!

DNA a descins în fieful lui Cristian Adomniței

spot_img

Procurorii percheziționează sediul Consiliului Județean Iași

Adomnitei Cristian 1 

Procurorii DNA fac, miercuri, zeci de percheziții în Iași, cele mai multe având loc la sediul Consiliului Județean, condus de liberalul Cristian Adomniței. Procurorii vizează în această anchetă activitățile economice ale instituției.

21 de percheziţii sunt derulate, miercuri dimineaţa, în Iaşi, dintre care 19 la Consiliul Judeţean. Procurorii au descins în birourile Direcţiei Economice, ale Serviciului Financiar-Contabil şi ale Direcţiei Achiziţii.

Potrivit unor surse judiciare, vizaţi sunt preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele CJ Iaşi, Alin Aivănoaiei, fostul vicepreşedinte Victor Chirilă, directorul executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.

Procurorii DNA cercetează, printre altele, atribuirea unui contract, prin procedura „cerere de ofertă”, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi. Contractul a fost adjudecat de SC Laser CO SRL Iaşi şi semnat pe 27 septembrie 2013. Contractul de 340.000 de lei presupunea 16 repere, cu durata maximă de execuţie de 3 luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul trebuia să fie obligat la plata de penalităţi de 0,1% pe fiecare zi de întârziere, din contravaloarea serviciilor rămase de executat.

Suma s-a achitat firmei, iar procesul verbal de recepţie consemneaza că este totul în regula calitativ şi cantitativ, deşi în cele 3 luni au fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare.

Auditul intern al instituţiei a sesizat neregulile, subordonaţii i-au adus la cunoştinţă lui Adomniţei, dar acesta a fost nemulţumit de constatările auditului intern şi a ameninţat că va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă.

Andrei Tudor