23.1 C
București
marți, 9 august 2022 - 10:15
No menu items!

DNA a clasat dosarul studiilor lui Vlad Voiculescu

spot_img

DNA a clasat dosarul deschis pe numele fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu,  care a vizat procedura de echivalare a studiilor pe care le-a urmat în Austria. Luju.ro a publicat ordonanța de clasare, în care se arată că „fapta nu există”.

Coaliția pentru Națiune a formulat plângere penală pe numele lui Vlad Voiculescu, pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals intelectual, precum și uz de fals și fals în declarații. O altă plângere penală a fost depusă împotriva Marilenei Letcai, directoarea Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, pe motiv că ar fi emis ilegal atestatul prin care i-a recunoscut lui Vlad Voiculescu studiile din Austria.

Organizația a reclamat faptul că fostul ministru ar fi prezentat un document emis de Universitatea din Viena, care atesta absolvirea unor cursuri dedicate studenților din Europa de Est drept diplomă de master. El a acuzat că, folosindu-se de acest document, Voiculescu ar fi ajuns ministru al Sănătății, în 2016 – în guvernul Cioloș – și în 2020.

DNA a clasat plângerea pe data de 19 aprilie 2021, în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: „Fapta nu există”. Procurorul a relatat în ordonanța de clasare susmenționată că a analizat mai multe documente relevante de la Ministerul Educației, cât și de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.

E. Stan