23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:58
No menu items!

DNA a cerut închisoare cu executare pentru Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu, în dosarul „Mită la PSD”

spot_img

Procurorul de ședință al DNA a cerut magistraților care îi judecă pe Ioan Niculae și Gheorghe bunea stancu pedepse în regim de detenție pentru aceștia

Ioan Niculae_SZ

În sala de judecată, la finalul procesului în care sunt judecați cei doi, procurorul DNA a spus că omul de afaceri Ioan Niculae și-a nuanțat declarația dată la instanță. Astfel, prima dată a declarat că nu i s-a cerut niciodată să sponsorizeze un partid, dar acum și-a adus aminte că da, a susținut procurorul acuzării.

Recunosc întâlnirea de pe 28 octombrie. Am luat registrul de intrare de la Interagro. A existat un telefon de la poartă când mi s-a spus că sunt căutat de Viorel Hrebenciuc. Discuția a durat 15 minute. La final m-a întrebat dacă sunt de acord să finanțez campania lui Mircea Geoană. Nu a precizat sub ce formă.

declarație Ioan Niculae

Sentința pe care o vor da magistrații Curții de Apel va fi definitivă. Pe 20 noiembrie 2013, Judecătoria sector 1, instanța de fond, i-a achitat pe Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu. ei au fost trimiși în judecată de DNA pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană, de la PSD, la alegerile din 2009. Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.