9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 8:46

DNA și mascații au descins la locuința lui Dan Adamescu

spot_img

DNA are informații că judecătorii arestați l-au ajutat pe afacerist pentru ca una dintre companiile sale să nu intre în insolvență

Adamescu_Astra

Procurorii DNA, însoțiți de mascați, au descins, miercuri, la locuința și sediul uneia dintre firmele controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, patronul Astra Asigurări.

Anchetatorii caută probe în dosarul în care au fost deja arestați preventiv patru judecători ai Tribunalului București, specializați în procese de faliment. Procurorii au informații că omul de afaceri ar fi mituit magistrați de la Tribunalul București.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 9 percheziţii, una dintre ele la reşedinţa omului de afaceri Dan Adamescu, în cautarea unor probe care ar demonstra că firma Baumeister Construcţii Civile SRL a fost favorizată în cadrul procedurii de insolvenţă – aflată în 2012 pe rolul Tribunalului Bucureşti. Procurorii anticorupţie au indicii că Dan Adamescu ar fi “cumpărat” bunăvoinţa unuia dintre cei patru judecători de insolvenţă deja arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti. În 2012, SC BAUMEISTER CONSTRUCŢII CIVILE SA s-a transformat în SC ACTIV CONSTRUCŢII INDUSTRIALE SRL, apoi în SC SIGUR INDUSTRIAL CONSTRUCT SRL, în ciuda faptului că mai mulţi creditori îi ceruseră falimentul. Pe rolul Tribunalului Bucureşti se afl nu mai puţin de 63 de procese deschise de creditori companiei la care Adamescu este acţionar. Majoritatea privesc contestaţii rămase fără obiect.

Porsche România a anunţat, a mijlocul lunii martie, prin intermediul agenţiei de colectare debite Urban şi Asociaţii, că nu mai acceptă în service-urile sale, din toată ţara, nici un client asigurat la Astra şi că va cere a doua zi, pe 15 martie, falimentul Astra Asigurări SA. Scandalul monstru declanşat între doi dintre cei mai mari jucători de pe pieţele de profil, Porsche şi Astra, vine pe seama unei datorii de circa 40 de miliarde de lei vechi, pe care societatea de asigurări patronată de miliardarul Dan Adamescu refuză s-o plătească firmei auto. Oficialii de la Porsche susţin că Astra nu a dat nici un răspuns şi nu a efectuat nici o plată la solicitările lor, concluzionând că societatea de asigurări se află, practice, în incapacitate de plată. Dacă cei de la Porsche au dreptate, problemele Astra Asigurări vor avea un impact naţional de proporţii uriaşe, societatea controlată de Adamescu fiind una din cele mai mari din ţară.

Mihaela Chiper