24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:16
No menu items!

DNA: Şefa Evidenţei Persoanelor Braşov, deferită justiţiei

spot_img
DNA: Şefa Evidenţei Persoanelor Braşov, deferită justiţiei
foto: looms.ro

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Gabriela Ungureanu, director executiv la Direcţia Judeţeană Comunitară de Evidenţă a Persoanelor (DJCEP) Braşov, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi şapte infracţiuni de conflict de interese.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010 – 2012, Gabriela Ungureanu, în calitate de director executiv al DJCEP Braşov, a atribuit în mod preferenţial un număr de şapte contracte de realizare a unor lucrări de investiţii către o societate comercială administrată, în fapt, de către fiul său, astfel că această firmă a realizat un folos material în valoare de aproximativ 125.000 lei.

„Contractele atribuite vizau realizarea unor lucrări în domeniul IT (realizare web şi server dedicat, laborator foto, sistem de monitorizare video, aparatură IT, proiectare, etc.), deşi firma beneficiară fusese înfiinţată de puţin timp, nu avea experienţă în domeniul informatic şi obiectul de activitate nu avea legătură cu lucrările ce urmau a fi prestate. De asemenea, în una din aceste situaţii, respectiv pentru realizarea sistemului de monitorizare video a sediului instituţiei, Gabriela Ungureanu a aprobat plata sumei de peste 58.000 lei către firma administrată de fiul său, deşi lucrarea nu fusese realizată”, precizează un comunicat al DNA.

Consiliul Judeţean Braşov s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de peste 58.000 lei, ce reprezintă contravaloarea lucrării neexecutate în cadrul investiţiei “Sistem de monitorizare control acces şi supraveghere perimetrală video la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov şi Direcţia Judeţeană Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Braşov”.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatei, în vederea recuperării prejudiciului şi a confiscării folosului material realizat în mod injust.

Dosarul a fost înaintat la instanţa de judecată.

A.V.