22.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 10:08
No menu items!

Dmitro Kuleba: Va fi extrem de greu să ne gândim la negocieri cu Rusia după ce s-a întâmplat la Bucea şi Kramatorsk

spot_img

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, duminică, că va fi „extrem de greu” pentru negociatorii ucraineni să se gândească măcar la negocieri cu Rusia, după atacul cu rachete care a vizat Gara din Kramatorsk (estul Ucrainei) şi după atrocităţile comise în oraşul Bucea (în apropiere de Kiev), relatează CNN.

„Este extrem de dificil să te gândeşti măcar să stai la discuţii cu oameni care comit sau găsesc scuze pentru toate aceste atrocităţi şi crime de război, care au provocat un prejudiciu atât de îngrozitor Ucrainei”, a afirmat Kuleba, în cadrul programului de televiziune ”Meet the Press” al postului NBC, potrivit CNN.

„Dar realizez un lucru – dacă să stau la discuţii cu ruşii mă va ajuta să previn cel puţin un masacru, ca cel din Bucea, sau cel puţin un alt atac în Kramatorsk, trebuie să profit de această ocazie”, a adăugat el.

După ce trupele ruse s-au retras din orașul Bucha de la periferia regiunii Kiev, soldaţii armatei ucrainene au descoperit sute de morți pe străzile din Bucha, iar imaginile care surpind cadavrele civililor întinse pe străzi și aruncate în gropi comune au făcut înconjurul lumii.

Iar, cel puţin 52 de persoane au murit vineri, inclusiv copii, şi alte zeci au fost rănite, după ce forţele ruse au organizat un atac cu rachete asupra Gării din Kramatorsk, în timp ce civilii încercau să fugă din calea războiului.

                                                                                                                   Adina Silav