13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 20:03
No menu items!

Dmitri Medvedev: Sancțiunile împotriva Rusiei nu funcționează. FMI preconizează o creștere economică

spot_img

Sancțiunile internaționale impuse Rusiei nu au niciun efect, a transmis, marți, Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și fost șef de stat.

„Țările inamice nu au niciodată curajul să recunoască faptul că sancțiunile lor „infernale” au eșuat lamentabil (…). Marea majoritate a produselor industriale și a bunurilor de consum au fost înlocuite cu produse proprii, produse rusești, iar produsele lipsă cu mărci asiatice. Importurile paralele funcționează și ele. Noi primim aceleași mărci occidentale, iar proprietarii lor nu primesc nimic. Așadar, totul este ca de obicei: americanii fac bani pe seama unei Europe umilite. Europa zdrobită tolerează asta și pierde bani. În același timp, chiar și FMI preconizează o creștere în Rusia în acest an”, a scris el pe Telegram, potrivit Le Monde.

„Tot ce rămâne de făcut este să se adopte reguli care să permită exploatarea proprietății lor intelectuale fără a se plăti licențe sau redevențe. Acest lucru va include măsurile noastre de retorsiune privind drepturile lor de proprietate”, a continuat Dmitri Medvedev, adăugând că aceste reguli se vor aplica la „orice”, de la filme la software industrial.

FMI a îmbunătățit sensibil previziunea pentru Rusia care, în ciuda unei serii vaste de sancțiuni occidentale, ar urma să înregistreze în 2023 o creștere economică de 0,3% – un salt masiv de la contracția de -2,3% estimată în octombrie.

                                                                                                                  Adina Silav