8 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 22:58

Divorț de 3 miliarde de euro. Vezi cine va plăti uriașa sumă

Un oligarh rus a fost obligat de un tribunal elvețian să-i plătească fostei soții 3,1 miliarde de euro. Soția a intentat procesul acum 6 ani pentru că nu i-a mai putut tolera infidelitățile

oligarh rus dimitri

The Daily Mail scrie că Dmitri Ribolovlev, proprietarul echipei de fotbal AS Monaco, în vârstă de 47 de ani, trebuie să îi plătească uriașa sumă soției sale, Elena, în urma unei sentințe date de judecătorii elvețieni. Suma exactă pe care miliardarul rus i-o datorează soției, pentru cei 24 de ani de căsătorie, este de 4.020.555.987 de franci și 20 de centime, adică aproximativ jumătate din averea sa.

În cererea de divorț, depusă chiar de Anul Nou, în 2008, Elena Ribolovleva a scris că nu îi mai poate tolera infidelitățile, descriind petreceri de pe iahturi unde soțul său obișnuia să își împartă “cuceririle mai tinere cu prietenii săi și cu alți oligarhi”. Dmitri a contestat cererea soției sale de a rămâne cu două dintre cele mai valoroase proprietăți ale familiei și o insulă grecească de 100 de milioane de dolari, cumpărată de el de la familia Onassis. În 2012, Elena a solicitat în instanță 60 de milioane de dolari, plus un apartament cumpărat de soțul ei în New York, cea mai scumpă reședință vândută vreodată în orașul american. În plângerea depusă, Elena Ribolovleva a mai  declarat că soțul ei a folosit fondurile comune pentru a cumpăra o serie de proprietăți prin companii cu răspundere limitată, pentru a le scoate din procedura de partaj. Printre acestea se numără clubul francez de fotbal AS Monaco și o casa din Florida, cumpărată de la Donald Trump. Conform aceleiași sentințe, Elena a câștigat și custodia fiicei sale de 13 ani, împreună cu jumătate din reședinta familiei din Cologny.

Dmitri Ribolovlev este unul dintre industriașii ruși care s-au îmbogățit după căderea URSS. Fost proprietar al unui producător de îngrășăminte, și-a vândut afacerea, în 2010, pentru imensa sumă de 6,5 miliarde de dolari.

S.M.