3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:20
No menu items!

Divizia franceză a IKEA şi doi directori, anchetaţi pentru că şi-ar fi spionat angajaţii

spot_img

IKEA

Procurorii din Paris anchetează subsidiara franceză a IKEA şi primii doi directori ai diviziei în cadrul unei investigaţii ample privind acuzaţii că producătorul suedez de mobilă ar fi “spionat” angajaţii din Franţa, potrivit Wall Street Journal.

Directorul general al IKEA France, Sefan Vanoverbeke, şi directorul financiar al companiei, Dariusz Rychert, au fost reţinuţi în această săptămână de poliţie timp de aproximativ 30 de ore pentru audieri privind acuzaţii de încălcare a dreptului la viaţă privată al angajaţilor, scrie publicația.

Compania este suspectată că ar fi obţinut în mod clandestin, prin intermediul departamentului de resurse umane, accesul la cazierele angajaţilor sau candidaţilor, a anunţat un oficial al tribunalului Versailles, Paris.

Fostul CEO al subsidiarei Jean-Louis Baillot este anchetat în acelaşi dosar şi a fost de asemenea audiat.

Investigaţia a fost demarată în luna aprilie a anului trecut de către Tribunalul Versailles , după ce un sindicat al angajaţilor IKEA a acuzat compania că cercetează în mod ilegal salariaţii prin accesarea dosarelor poliţiei.

Orice rezident din Franţa care a avut de-a face cu poliţia are un dosar întocmit, indiferent dacă a fost sau nu condamnat pentru vreo infracţiune. Documentele sunt confidenţiale şi pot fi consultate numai de poliţie şi procurori.

IKEA şi directorii companiei sunt acuzaţi că ar fi obţinut acces la dosarele confidenţiale prin surse din poliţie, pentru a obţine informaţii despre actuali sau viitori angajaţi. Mai mulţi poliţişti sunt de asemenea vizaţi de anchetă, au precizat oficialii instanţei de judecată.

 

C.A.