-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 13:21
No menu items!

Distribuitori și farmaciști, acuzați că au vândut medicamente ca droguri în Norvegia

spot_img

Mai multe persoane sunt suspectate că au vândut medicamente ca droguri în Norvegia, în acest caz fiind implicaţi distribuitori, farmacişti, dar şi un avocat

pastile

14 percheziţii au avut loc în Bucureşti şi în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj şi Timiş, pentru destructurarea acestui grup infracţional organizat, specializat în cumpărarea şi vânzarea unor medicamente. Anchetatorii de la DIICOT spun că medicamentele erau aduse din Serbia dar și din țara noastră fiind vorba despre xanax, rivotril, diazepam, ce conţin substanţă activă (alprazolanum) – catalogat drog de risc.

Medicamentul comercializat provine atât din România, cât şi din Serbia şi Bulgaria şi era furnizat în cutii, cu sume cuprinse între 25 şi 60 de lei pentru o cutie, în funcţie de concentraţia comprimatelor.  S-a stabilit că procurarea se făcea de la dealeri de medicamente, care le procurau de la depozitele de medicamente din România, după care erau distribuite la alte persoane din Mehedinţi şi Gorj, care asigurau finanţarea şi apoi transportul în afara ţării. Medicamentele au fost vândute ca droguri în Norvegia.

Gruparea a acţionat în perioada 2014 – 2015, fiind implicaţi distribuitori de medicamente, farmacişti şi persoane care făceau trafic intern şi internaţional cu medicamente cu conţinut stupefiant, fiind vorba despre sute de mii de comprimate. În acest fel membrii grupării au realizat beneficii financiare substanţiale.

comunicat DIICOT

Din grupare face parte și un avocat de la Baroul Mehedinţi, acuzat de complicitate la trafic de droguri, pentru cp era cel care intermedia vânzările de medicamente.

12 persoane vor fi audiate la DIICOT Gorj. La percheziții au fost găsite peste 25.000 de comprimate xanax, 30.000 de diazepam, sute de cartușe de țigări netimbrate dar și un pistol cu glonț, calibrul 8 mm, pentru care persoana în casa căreia a fost găsit, la Cluj, nu avea permis.