3.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 9:00
No menu items!

Disputa Ponta-Băsescu pe fotoliul României la Consiliul European, pe cale să reizbucnească?

spot_img

Ponta vrea la Consiliul European. El a anunţat că  îi va cere mandat  lui Băsescu să meargă la Bruxelles pentru a negocia banii pentru România.

Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că îi va cere oficial preşedintelui Traian Băsescu un mandat pentru participarea la Consiliul European de la sfârşitul lui noiembrie pentru a negocia pentru România banii pe care UE îi va aloca pentru perioada 2014-2020. „Voi solicita preşedintelui, în baza deciziei CCR şi în baza faptului că am participat direct până acum la toate negocierile şi discuţiile pe bugetul UE 2014-2020, fiind vorba de un summit excepţional pe teme bugetare, care e de competenţa guvernului, dacă preşedintele îmi va da mandatul să reprezint România, o voi face”, a spus Ponta.  Potrivit deciziei Curţii Constituţionale, preşedintele reprezintă România la summiturile europene, el putând însă să-l delege pe şeful guvernului la reuniunile de acest tip.

În luna iunie  a acestui an, scandalul Ponta-Băsescu – Bruxelles a atins cote maxime. Fără a primi mandat de la Cotroceni, Ponta a plecat, pentru a reprezenta România, la Consiliul European din vară. Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis atunci o scrisoare premierului , în care îl ameninţa cu justiţia, şeful statului precizând în document că Ponta  îşi însuşeşte atribuţiile preşedintelui. (A.M)