8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:10
No menu items!

Dispozitiv exploziv descoperit în apropiere de reședința președintelui Poroșenko

spot_img

Dispozitivul era plasat în apropiere de poarta pe unde intră mașinile prezidențiale

presedinte_ucraina

Un dispozitiv exploziv, de fabricație artizanală, a fost descoperit în apropierea unei intrări în Administrația prezidențială ucraineană în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, a indicat agenția UNIAN, cu referire la serviciile ucrainene de protecție a funcționarilor statului, transmite RIA Novosti.

Potrivit unor informații prealabile, dispozitivul era format din mai multe grenade F-1 și RGD, precum și din submuniții suplimentare și un telefon mobil. Bărbatul care a plasat dispozitivul exploziv a fost văzut, dar a reușit să fugă, fără a mai avea timp să plaseze dispozitivul în stare operațională.

O sursă din domeniul securității, citată de Reuters, a afirmat la rândul său că dispozitivul, ”foarte puternic”, conținea ”cinci grenade și un kilogram de piulițe de metal”. El era plasat în apropiere de poarta pe unde intră mașinile prezidențiale.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, care a câștigat alegerile din 25 mai, a depus jurământul săptămâna trecută. Predecesorul său, Viktor Ianukovici, a fost înlăturat din funcție în februarie, după protestele de la Kiev, și guvernul se confruntă cu o rebeliune din partea separatiștilor proruși în estul țării.

 C.A.