11.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 4:08

“DISNEYLAND militar”, inaugurat de Putin în apropiere de Moscova / VIDEO

Parcul Patriotic, aşa cum a fost denumit de organizatori, este o prezentare de armament şi tehnică militară, fiind expuse aproximativ 5.000 de piese precum tancuri, nave de război, avioane şi tehnologie spaţială.

putin_parc

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat la inaugurarea celei mai mari expoziţii cu temă militară din Rusia. Expoziția se desfăşoară pe o suprafaţă de 5.000 de hectare în oraşul Kubinka, aflat la aproximativ 50 de kilometri distanță de Moscova, și este considerată de presa internaţională “un Disneyland militar”.

Potrivit “The Telegraph”, toate forţele armate ruse participă la eveniment, inclusiv cele care se ocupă de rachete strategice, apărare aerospaţială, trupele aeropurtate, forţele terestre şi aeriene, precum şi marina.

Vizitatorii acestui “Disneyland militar” au şansa de a testa ehipamentul militar, de a trage cu arme de foc şi chiar de a sări cu paraşuta, expoziţia bucurându-se deja de succes potrivit imaginilor surprinse la Kubinka.

Prezent la expoziţie, Alexander Zaldostanov, liderul grupului de bikeri “Night Wolves”, care îl susţine pe Vladimir Putin, a declarat: “Când mă uit la toate astea mă simt mândru de Rusia şi îmi dau seama că le putem face faţă americanilor. Nu cred că vor îndrăzni să apese pe buton”.

În cadrul prezentării funcționează și un târg militar.

Rusia este al doilea mare vânzător de arme după Statele Unite, cu exporturi de armament care au crescut cu 37 la sută în 2010-2014. Armele ruseşti sunt exportate în 56 de ţări. În 2013, Rusia a vândut arme în valoare de 13 miliarde de dolari, iar compania naţională de armament Rosoboroneksport se aşteaptă ca vânzarea de arme către cumpărători străini să rămână stabilă cel puţin până în 2016.

R.D.