2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 12:29
No menu items!

Discuții interne, înaintea întâlnirii delegațiilor PNL și PSD

spot_img

Liderii PNL și PSD decid astăzi dacă intră împreună la guvernare. Ambele partide au organizat ședințe pentru a pune la punct ultimele detalii.

Liderii de la centru și din filiale ale PSD se reunesc luni de la ora 11.00, pentru a discuta despre condițiile eventualei colaborări cu PNL într-o coaliției de guvernare.

Și PNL se reunește în ședință luni pentru a decide dacă face coaliție de guvernare cu PSD sau USR.

Discuțiile în partide au loc înainte de întâlnirea de luni după-amiază, a delegațiilor PSD și PNL, care ar urma să stabilească detaliile unei eventuale coaliții.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute,  că premierul interimar Florin Cîţu ”a realizat că nu mai poate fi prim-ministru”, astfel că negocierile dintre cele două partide se vor axa pe măsurile urgente care trebuie luate, pentru a trece de această perioadă grea, până în februarie, martie. Despre împărţirea ministerelor, Ciolacu a spus că nu se va mai face ”din fes”, ca până acum.

Conform unor surse politice, primul premier al acestei coaliții va fi de la PNL, iar vicepremierul și ministrul de Finanțe, în schimb, de la PSD. De altfel, PSD va primi mai multe portofolii importante, fiind vizate ministerul Muncii, ministerul de Interne, dar și ministerul Dezvoltării, ministerul Apărării și cel al Agriculturii.

                                                                                                                    Adina Silav