10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:23

Discuție Kovesi – Ungureanu, moderată de Iohannis la Cotroceni

spot_img

Klaus Iohannis a declarat că a avut joi dimineață o întâlnire cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și cu șeful Serviciului de Informații Externe (SIE), Mihai-Răzvan Ungureanu, la Palatul Cotroceni.

Președintele a apreciat că urmează ca cei doi să găsească soluțiile la problemele care ar putea să apară.

“Această situație care a apărut se datorează unei comunicări, probabil, sub-optimale. Pentru a clarifica aceste aspecte i-am invitat în această dimineață pe amândoi. Am avut o discuție la care am avut invitați pe dna procuror-șef Kovesi și pe dl director Ungureanu”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

El a apreciat că discuția cu cei doi oficiali a fost una constructivă și că lucrurile s-au lămurit.

“S-au lămurit lucrurile și urmează ca ei, împreună, să găsească soluțiile la problemele care ar putea să apară, să lămurească neînțelegerile între cele două instituții. Consider că problema s-a rezolvat”, a conchis Klaus Iohannis.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a criticat, marți, Serviciul de Informații Externe și a arătat că, de la preluarea mandatului la conducerea DNA, nu a primit niciun fel de informare de la acest serviciu.

Replica SIE a venit, într-un comunicat de presă, în care se preciza, între altele, că “Serviciul nu monitorizează cetățenii români din străinătate, această practică fiind specifică fostei Securități”.

R.D.