17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 16:21

Discreditat de șefi. Imunologul român care și-a inoculat vaccinul antiCOVID inventat de el este anchetat

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că la nivelul Spitalului Judeţean Timişoara are loc o anchetă internă după ce şeful Institutului Oncogen, Virgil Păunescu, a anunţat ca şi-a administrat un vaccin neomologat împotriva noului coronavirusului.

“Este o anchetă internă la nivelul Spitalului Judeţean Timişoara, acel compartiment face parte din Spitalul Judeţean Timişoara, este o anchetă în curs şi vom evalua. Atât activitatea ştiinţifică, cât şi resursele folosite“, a precizat ministrul Sănătăţii.

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, a declarat pentru digi24.ro că a aflat de pe contul de social media despre gestul controversat al profesorului Virgin Păunescu care, „și-a administrat un așa-zis vaccin împotriva coronavirusului în luna aprilie.”

„Din nefericire, spitalul județean, din a cărui structură face parte centrul oncogenic, este un compartiment al spitalului, nu am fost informat, nici oficial, nici neoficial despre acest proiect de cercetare și despre această intenție a domnului profesor. Sigur, cu toții ne-am dori ca în România să existe uun vaccin, însă ceea ce vreau eu să subliniez este că nu se poate pune problema în acest moment de existența unui asemenea vaccin. Și aș vrea să fac apel la cetățeni să facă diferența între ceea ce comunica domnul profesor și ceea ce înseamnă cu adevărat un vaccin.”

Noi credem în capacitatea intelectuală a dânsului, însă vom demara o anchetă internă pentru a verifica în ce condiții s-a făcut această cercetare, dacă s-a injectat sau nu domnul profesor, pentru că acum avem doar declarația dânsului. Când este vorba de administrarea de substanțe pe om trebuie notificată conducerea spitalului, iar consiliul de etică al unității trebuie să își dea acordul.

Cercetarea nu era o surpriză pentru mine, dar nu mă așteptam ca domnul profesor să facă un asemenea gest. Ne facem griji pentru starea dânsului de sănătate, pentru că a avea niște proteine sintetizate artificial după secvența genetică a acesui virus, nu este un lucru cu care te poți juca. Puteau exista repercusiuni serioase pentru sănătatea dânsului.

Am avut o discuție cu domnul profesor și mi-a spus că și-a administrat două doze și că a avut o reacție similară ca a unei reacții gripale, însă nu este nimic documentat. Noi asta trebuie să verificăm.

Dacă vaccinul nu a fost documentat, din punct de vedere științific nu are nicio valoare.

Vom proceda la acțiuni în consecință, fie că sunt sancțiuni administrative, dacă se impun, fie nu.

Nu știu dacă are o relevanță dacă eu cred că a făcut asta, sau nu. Important este adevărul obiectiv, atât pentru mine, cât și pentru dumneavoastră, și mai ales pentru cetățeni. Important este nu dacă eu îl cred, sau dumneavoastră îl credeți, ci ce s-a întâmplat cu adevărat.

Un studiu până la capăt, pentru a putea produce un vaccin, pe lângă faptul că durează câteva luni de zile, el nu poate fi finalizat în condițiile actuale la compartimentul oncogen de la Timișoara. Asta nu înseamnă că ideile domnului profesor nu sunt foarte bune, ci doar că ele nu pot avea un final. Și de aceea noi trebuie să facem o anchetă să vedem ce pași au fost parcurși.

Profesorul dr. Virgil Păunescu afirmă că și-a administrat vaccinul pe care a anunțat că l-a pus la punct încă din luna februarie.

Între timp am primit substanțele, proteinele care compun acest vaccin, și pentru că vrem să colaborăm, și vom colabora cu Institutul Cantacuzino ne-am gândit să îl facem cât mai simplu posibil. Se administrează sub formă de aerosol sau de picături. Eu mi-am administrat picături intranazale într-o soluție de vitamina A. Am făcut acest gest pentru că ne-am împotmolit, pe de o parte cu cercetările din lipsă de fonduri, pe de altă parte pentru că eu oricum sunt investigatorul principal în acest subiect și sunt cel mai, să zic așa, nu îndreptățit, dar cel mai potrivit să observ ceea ce se întâmplă dacă te vaccinezi – care sunt reacțiile postavaccinale, care sunt efectele secundare în mod deosebit, pentru că această fază a testării, în general este legată de siguranța vaccinului.

Articolul integral aici.