9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:56
No menu items!

Dirigintele de șantier din Parlamentul României

spot_img

sorin_buta

Fostul deputat PDL Sorin Gheorghe Buta a fost pus sub acuzare, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Concret, procurorii arată, în ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, că în mandatul său de deputat (2008 – 2012), Sorin Buta a reprezentat interesele financiare ale firmei la care acționar era soția sa, la încheierea unor contracte de prestări servicii, din bani publici, cu autoritățile locale.

Astfel, între anii 2009- 2010, suspectul Buta Sorin Gheorghe, a participat la mai multe discuții cu reprezentanți ai autorităților locale, context în care a negociat, întocmit și semnat diferite contracte de prestări servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanță în materie de construcții/inspecție de șantier, întocmind și semnând totodată facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societății anterior amintite. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 66.000 lei.

Direcția Națională Anticorupție

Mai mult, timp de un an, din martie 2011 până în martie 2012, deputatul Sorin Gheorghe Buta a fost și angajat al unei societăți comerciale în funcția de diriginte de șantier și remunerat ca atare, în baza unui contract individual de muncă.

Fostului deputat i-au fost aduse, marți, la cunoștință învinuirile în acest dosar.

R.D.