28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:39
No menu items!

Directorul STB anunță noi măsuri după protest: Angajați, concediați. Prejudiciul, recuperat de la cei care au declanșat greva ilegală

spot_img

Directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, a anunțat, marți, că  va fi făcut un audit extern pentru a identifica toate pierderile și se vor lua măsuri pentru recuperarea prejudiciului de la cei care au declanșat greva ilegală.

„Cu angajații STB care au revenit la locurile de muncă vom reforma transportul public, cu angajații STB care și-au reluat activitatea vom desfășura activitatea pentru oameni, nu împotriva lor. Cu cei care nu au respectat și au declanșat această grevă ilegală vom lua măsurile de rigoare, atât măsurile ce țin de regulamentul intern și probabil și cele penale”, a declarat Adrian Criț, într-o conferință de presă.

Directorul STB a explicat că se fac verificări pentru identificarea celor care au declanşat protestul ilegal: ”Este o procedură internă, în conformitate cu Contractul colectiv de muncă, practic urmează să fie efectuate nişte notificări. Probabil că o să fie angajați concediați, cu siguranță. Căutăm vinovaţii, cei care au declanşat această grevă ilegală. Analizăm. Credeţi-mă că sunt foarte multe solicitări de angajare urmare a anunţului postat de noi pe site. Doar astăzi s-au făcut 60 de solicitări, ieri erau 230. Contează să ne schimbăm mentalitatea”.  

„Vom face și un audit extern pentru a identifica toate pierderile pe toată perioada grevei și vom lua măsurile pentru recuperarea daunelor de la cei care au declanșat această grevă ilegală”, a menționat directorul STB.

Acesta a precizat că toate abonamentele de transport ale cetățenilor vor fi prelungite cu numărul de zile în care nu au putut circula.

Criț a mai adăugat că cetățenii care se consideră păgubiți pot să se îndrepte în justiție către cei care nu au prestat activitatea de transport.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au decis, marți, suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

                                                                                                                    Adina Silav