10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:24

Directorul SRI, Eduard Hellvig, audiat în dosarul “Black Cube”

spot_img

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a fost audiat, pe 28 februarie, de procurorii DIICOT, în dosarul “Black Cube”. Informația a fost făcută publică, miercuri, de SRI. 

“Domnul director al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declarații în legatură cu dosarul <<Black Cube>>. În cadrul declarațiilor, domnul Eduard Hellvig, a reiterat faptul că nu are nicio implicare în acest dosar și că își exprimă totala disponibilitate pentru a sprijini orice instituție a statului român în demersurile sale legale.”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea. 

Potrivit Mediafax, în același dosar au mai fost audiați fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, pe 8 martie, în calitate de martor, dar și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi – pe 13 martie. 

Aceasta ar fi cea de-a doua audiere a Laurei Kovesi în cauză, în condițiile în care, pe 16 mai 2016, aceasta a anunțat public că a dat declarații la DIICOT, în calitate de martor, în dosarul “Black Cube”. 

R.D.