17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:15

Directorul SRI: Ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze

spot_img

Serviciul Român de Informații condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei care au provocat peste 100 de victime, din care cel puțin 30 de morți.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a precizat că, în România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul „Albastru-precaut” și „nu există informații care să ducă la o legătură directă între evenimentele de la Bruxelles”. Cu toate acestea, „SRI a luat toate măsurile necesare la nivel național pentru menținerea climatului de siguranță a cetățenilor români”, a anunțat, marți, Eduard Hellvig.

„Ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. Astăzi vorbim de un terorism global. Țintele teroriștilor nu mai sunt doar statele, ca entități compacte, ci direct cetățenii, ca entități individuale. Din aceste considerente, nu văd exagerate anumite măsuri de prevenire a oricăror acțiuni de natură teroristă care ar putea pune în pericol securitatea națională. Scopul principal al activității noastre este prevenirea acestor amenințări teroriste. Principalele noastre arme sunt informația și legea. Atunci când viața unui singur cetățean este pusă în pericol, acționăm cu fermitate, folosind instrumentele legale și mijloacele prevăzute de lege”, a declarat, marți, directorul SRI.

Valeriu Motoc