20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 12:53
No menu items!

Directorul Spitalului Slatina, Andrei Iordache, și medicul Ecaterina Buzău, reținuți pentru 24 de ore

spot_img

arestat

Directorul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Andrei Iordache și medicul Ecaterina Buzău din cadrul aceluiași spital, au fost reținuți în baza unor ordonanțe emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Claudia Radu.

Reținerile au fost făcute în dosarul în care vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu, este învinuit de ucidere din culpă după ce a fost implicat într-un accident rutier în care mai multe persoane au fost rănite și una dintre acestea a decedat la Spitalul din Slatina, la trei săptămâni de la producerea accidentului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a anunțat joi că a fost începută urmărirea penală față de Marius Oprescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, cât și față de un medic de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

În data de 4 octombrie, a fost înregistrat un dosar penal privind accidentul de circulație în cauză.

Marius Oprescu este învinuit de ucidere din culpă, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea, ”refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei”.

În aceeași cauză a fost învinuită și Ecaterina Buzău Bălănescu, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Urmărirea penală față de Ecaterina Buzău este făcută sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „abuz în serviciu contra intereselor publice”, „complicitate la fals privind identitatea”, „favorizarea infractorului”.

Medicul Ecaterina Buzău a fost de gardă în seara în care Oprescu a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru a-i fi recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei.

A.V.