16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 0:36

Directorul Spitalului “Gr. Alexandrescu”, amendat în dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești

spot_img

Directorul Spitalului "Gr.Alexandrescu", amendat în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti

Directorul Spitalului de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, din Capitală a fost amendat, miercuri, de Judecătoria Sectorului 6 cu 2.500 de lei, pentru că nu a transmis la dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti documentele medicale cerute de instanţă.

Magistrații au reluat miercuri dezbaterile în dosarul privind incendiul produs pe 16 august 2010 la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia şase bebeluşi au murit.

Instanţa a verificat documentaţia primită în urma adreselor care au fost trimise după termenul din 16 ianuarie și a constatat că directorul Spitalului de Copii “Grigore Alexandrescu” nu a transmis o serie de documente medicale solicitate de către judecător. În acest context, magistratul i-a aplicat directorului spitalului o amendă de 2.500 de lei şi a reiterat solicitarea pentru trimiterea documentelor medicale la dosarul cauzei.

Magistrații au trimis o adresă către Spitalul Clinic de Urgenţă “Grigore Alexandrescu” prin care să fie solicitate informaţii despre starea actuală a copiilor îngrijiţi în unitatea sanitară după incendiul de la Maternitatea Giuleşti. Totodată, instanţa ceruse de la Institutul Naţional de Medicină Legală lămuriri cu privire la rapoartele de expertiză medico-legală.

Judecătoria Sectorului 6 a stabilit pe 27 februarie următorul termen de judecată din acest dosar.

Pe 16 august 2010 au fost duşi la Spitalul “Grigore Alexandrescu” opt bebeluşi din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, unde a izbucnit incendiul, trei dintre aceştia decedând în zilele următoare, din cauza complicaţiilor. Alţi trei bebeluşi au murit atunci în incendiu. Două perechi de gemeni şi o altă fetiţă au fost salvaţi de medicii din Spitalul “Grigore Alexandrescu”.

Parchetul a terminat în patru luni ancheta privind incendiul produs pe 16 august 2010 la Maternitatea Giuleşti. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 6 pe 6 decembrie 2010, iar procesul a început pe 10 ianuarie 2011.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată, în decembrie 2010, pe asistenta Florentina Daniela Cârstea şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Panait Sârbu”, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. De asemenea, fostul manager al unităţii sanitare Bogdan Marinescu, şeful serviciului tehnic Vasile Dima, şeful Secţiei neonatologie Adrian Ioan Toma şi electricianul Gigel Oprea sunt judecaţi pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

R.D.