17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:34
No menu items!

Directorul Selina Bihor, Călin Roman, acuzat că ar fi încercat să-l mituiască pe Șova. Patronul firmei neagă. Care ar fi fost motivul șpăgii

spot_img

Roman_Sova_SZ

Călin Roman – afaceristul acuzat că ar fi încercat să-l mituiască pe Dan Șova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură – este directorul general al grupului de firme Selina – Bihor. Acționarul majoritar al companiei însă, Beniamin Rus, neagă acuzațiile aduse directorului său.

„Călin Roman a fost într-adevăr în China. Eu trebuia să mă duc în China. Am fost invitat personal. Ştiam că merg Corlăţean şi Şova. Dacă aveam astfel de intenţii sau preocupări, mergeam şi discutam eu. Acuzaţiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale”, a declarat joi Beniamin Rus pentru Mediafax.

Grupul Selina cuprinde cinci firme – Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. şi Selina Kurdistan -, specializate în construcţii, lucrări de infrastructură, transport si mecanizare, iar consorţiul are peste 1.500 de angajaţi şi peste 400 de utilaje şi echipamente, potrivit site-ului companiei.

Printre activităţile grupului se numără: construcţii civile şi industriale, restaurări de monumente istorice, lucrări de instalaţii, alimentare cu apă, canalizări, sanitare, electrice, încălzire şi climatizare, staţii de pompare şi staţii de epurare a apelor uzate, construcţii de drumuri şi autostrăzi, construcţii de poduri şi podeţe, construcţii hidrotehnice, îmbunătaţiri funciare, gospodărirea apelor, combaterea eroziunii solului, închideri de mine, ecologizări şi iazuri de decantare, transporturi şi mecanizare, închiriere utilaje, dezvoltare şi promovare imobiliară şi activităţi de turism.

De ce ar fi dat șpagă oficialul firmei Selina!

Selina SRL, parte a grupului de firme Selina Group, este implicată în  bătălia pentru câștigarea celei mai controversate licitații de construcție a unui tronson de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean din ultimii doi ani.

Firma din Bihor, în  calitate de lider al asocierii Selina-Doprastav- Sodi Construcţii, a depus, la începutul anului trecut o ofertă pentru construcția lotului 2 al autostrăzii Timișoara-Lugoj, lucrare evaluată la aproximativ 138 milioane de euro. La licitația pentru construcția celor aproximativ 26 km de autostradă au depus oferte și firmele deținute de Dorinel Umbrărescu, UMB SpeditionTehnostrade și firma spaniolă Constructora San Jose/Sevicon Obras e Infraestructuras.

Chiar dacă Constructora San Jose/Sevicon Obras e Infraestructuras a depus cea mai mică ofertă, respectiv aproximativ 88 milioane de euro pentru constrcuția celor 26 km de autostradă, asocierea a fost descalificată pe motiv că nu a îndeplinit cerințele minime de calificare.

La începutul acestui an, firmele lui Dorinel Umbrărescu au câştigat procedura de achiziţie publică privind proiectarea și execuția lotului 2 al autostrăzii Timișoara-Lugoj, valoarea fiind de aproximativ 93 de milioane de euro.  Chiar dacă Dorinel Umbrărescu era câștigător, rezultatul procedurii a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor de firma Selina.

CNSC a dat dreptate, în parte, asocierii Selina-Doprastav-Sodi și a cerut evaluarea ofertelor. De aproape nouă luni, licitația de peste 138 milioane de euro este în evaluare la Compania Națională de Autostrăzi.

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, că a depus o plângere penală la DNA împotriva reprezentantului unei mari companii care, în timpul unei delegații în China, a încercat să-l mituiască pentru a obţine un contract vizând construcţia unui tronson de autostradă.

Compania Selina este reprezentată de societatea de avocatură Vass Lawyers, deținută de Iulia Vass, sora Andreei Paul Vass, fosta consilieră a lui Emil Boc, în mandatul acestuia de prim-ministru.

Alexandru Maghiar