29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 1:32

Directorul Sălii Polivalente, arestat pentru corupție, exclus din PSD Sector 4

spot_img

Directorul Sălii Polivalente, arestat, marți, în urma uneii acțiuni a procurorilor DNA, a fost exclus, joi, din Organizația PSD Sector 4.

Potrivit unui comunicat de presă, Biroul Permanent al PSD Sector 4 a decis, „față de situația domnului Octavian Bitu, aflat în arest preventiv pentru 29 de zile, excluderea acestuia din rândul membrilor organizației, conform statutului partidului”.

Octavian Bitu a fost reținut, marți seară, după un flagrant organizat de procurorii DNA, directorul Sălii Polivalente fiind prins în timp ce primea de la denunțător suma de 10.000 de lei.

Potrivit anchetei, în perioada aprilie – august 2015, Bitu a pretins de la un om de afaceri, denunțător, suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma denunțătorului către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Bitu Octavian, în vederea valorificării construcției în activități comerciale. Despre valoarea construcției, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe denunțător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma denunțătorului și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcția firmei. Bitu s-a angajat ca, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoarea să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu Octavian să fie asociați.

Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În aceste condiții, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de el. În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Bitu a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui de renunțare la chiriașul de atunci al clădirii și pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate el, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

Valeriu Motoc