1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:35
No menu items!

Directorul OMS, dr. Tedros, în autoizolare, după ce a intrat în contact cu o persoană diagnosticată Covid

spot_img

Șeful OMS nu a prezentat încă simptome, dar continuă să fie monitorizat de către profesioniștii din domeniul sănătății după ce a intrat în contact cu o persoană ulterior testată pozitiv la Sars-CovV-2, relatează The Telegraph. El nu a fost încă testat pentru virus, conform protocolului OMS.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus „lucrează în prezent de acasă” și „susține lumea” izolat, după ce a intrat în contact cu cineva care ulterior a dat rezultate pozitive pentru boală, au spus colegii săi.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a distribuit duminică prin Twitter știrea că se află în prezent în auto-izolare. Dar el este până acum lipsit de simptome și, așa cum este protocolul OMS, nu a fost încă testat pentru virus.

Dr. Tedros continuă totuși să-și facă treaba de acasă, a declarat directorul executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, Mike Ryan.

Este acasă în carantină. Și, după cum puteți vedea foarte bine, lucrând departe și continuând să-și facă treaba în susținerea lumii”, a declarat dr. Ryan într-o conferință de presă.

„Protocoalele noastre actuale nu necesită ca el să fie testat … Testarea sa va depinde de apariția simptomelor sau altfel”, a adăugat dr. Ryan.

Șeful OMS a apelat la întâlnirea de presă obișnuită de luni seară prin Zoom, unde a avertizat că lumea se confruntă cu „un alt moment critic pentru acțiune”.

“[Acesta este] un alt moment critic pentru ca liderii să intensifice. Și un alt moment critic pentru ca oamenii să se reunească pentru un scop comun. Profitați de ocazie, nu este prea târziu.”

O serie de țări europene, inclusiv Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania și Italia, au trebuit să-și înăsprească drastic restricțiile de coronavirus în ultimele zile, după o creștere puternică a cazurilor.