15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:54

Directorul Metrorex, Aurel Radu, plătește regește paznicii de la metrou

spot_img

Metrorex va plăti, din buzunarele bucureștenilor, jumătate de milion de euro pentru 2 luni de pază în stații și trenuri

Scorseze

Chiar dacă sunt camere de supraveghere în toate spațiile de la metrou, compania Metrorex a angajat în fiecare stație paznici de la firma Scorseze Security International. Mai mult, Metrorex, al cărei manager privat este, de un an și jumătate, Aurel Radu, a angajat cel puțin doi paznici care supraveghează fiecare tren de metrou.

Coincidență sau nu, după ce Aurel Radu și-a început mandatul de manager la Metrorex, firma Scorseze Security a câștigat contractul de pază la societatea de stat, doar în ultimele 12 luni facturile fiind de aproximativ 4 milioane de euro.

Contractul adițional de luna aceasta este valabil două luni, pentru suma de 2,43 milioane de lei, fără TVA, adică peste 500.000 de euro. Tipul procedurii a fost negociere fără anunț de participare, pe motiv că este situație de urgență extremă, survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă. Contactați telefonic de Sursa Zilei pentru a afla care a fost situația de extremă urgență, reprezentanții Metrorex au declarat că au nevoie de mai mult timp pentru a răspunde la această întrebare.

Contractul a fost atribuit în data 31 iulie, expiră în data de 30 septembrie și este finanțat cu bani din vânzarea cartelelor de metrou.

Scorseze Security International este clientul Metrorex încă din 2006, când s-a parafat un contract de pază valabil până în 2010. Aceeași firmă de pază a câștigat licitația pentru paza în stațiile, trenurile și depourile de metrou, organizată în 2010, valabilă încă patru ani, contract în valoare de aproximativ 14,5 milioane de euro.

Ștefan Etveș