17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 16:08

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea: Resping categoric acuzațiile

spot_img

Șeful SRI, Florian Coldea a respins, categoric, toate acuzațiile la adresa sa, după cinci ore de audiere la comisia SRI din Parlament

Coldea_Florian_SZ

Comisia de control asupra activității SRI a finalizat 4 din cele 5 puncte de pe ordinea de zi, după cinci ore de audieri. Astfel, potrivit membrilor comisiei, au fost analizate implicațiile demisiei fostului director, George Cristian Maior și posibilele riscuri la securitatea națională.

Cu privire la acuzațiile aduse de Elena Udrea actualului director al SRI, Florian Coldea, membrii comisiei i-au pus șefului interimar al SRI toate întrebările necesare lămuririi acestor acuzații. Generalul Coldea a precizat că a pus la dispoziția parlamentarilor toate informațiile solicitate.

Pe durata anului trecut, an puternic marcat de retorica electorală, SRI a acționat cu echidistanță politică. În ceea ce privește afirmațiile publice, după ce am răspuns întrebărilor, am solicitat comisiei permisiunea de a mă retrage pentru ca raportul să se poată prezenta în condiții obiective. Resping categoric afirmațiile la adresa SRI și a mea, pe care le consider denigratoare și fără fapt real.

gen. Florian Coldea, director interimar SRI

Comisia va analiza, de asemenea, raportul la zi privind verificarea internă a SRI, dispusă încă de săptămâna trecută. Acest raport se va analiza fără prezența șefului interimar, generalul Florian Coldea.

M. Nedelcu