20.4 C
București
joi, 13 mai 2021 - 18:44

Directorul grupului petrolier francez Total a murit într-un accident aviatic

spot_img

Avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova – Paris, însă s-a prăbuşit pe Aeroportul Vnukovo din Moscova

Christophe de Margerie

Directorul grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, și alte trei persoane aflat la bord, și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui avion privat pe Aeroportul Vnukovo, din Moscova, relatează agenţia rusă Tass.

Avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova – Paris, însă s-a prăbuşit la ora locală 23.58(19.58 GMT), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o maşină de deszăpezit, a declarat reprezentantul Comitetului rus pentru investigaţii în domeniul transportului, Tatiana Morozova.

“În urma coliziunii, au murit patru persoane. Au fost găsite cadavrele lor”, a precizat Morozova.

Reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krîlova, a anunţat ulterior că în acest accident au murit trei membri ai echipajului şi directorul grupului Total, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Acestă informaţie a fost confirmată de grupul Total.

Grupul Total confirmă cu profundă tristeţe că directorul său general, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, a decedat în noaptea de luni spre marţi, într-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, în urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszăpezire

Comunicat al companiei TOTAL

Potrivit lui Morozova, forţele ruse au fost deschis o anchetă penală în legătură cu acest accident.

Aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigaţii la locul accidentului. Aeroportul din Vnukovo este unul din cele aeroporturi internaţionale din Moscova. Situat în sud-vestul capitalei ruse, el dispune, de asemenea, de un terminal pentru zboruri de afaceri.