14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:18

Directorul Fiscului american a fost demis

spot_img

Directorul Fiscului american a fost demis

 

Preşedintele Barack Obama l-a concediat pe şeful interimar al Fiscului american, pe fondul scandalului anchetelor pe criterii politice, declanşate de administraţia fiscală federală împotriva grupurilor politice conservatoare, potrivit Digi24.

Serviciile fiscale au recunoscut că mai multe grupări conservatare au fost vizate de controale aprofundate. Preşedintele a anunţat că secretarul Trezoreriei, Jack Lew, i-a cerut directorului interimar al Fiscului, Steven Miller, să demisoneze, iar acesta s-a conformat.

„Am trecut în revistă raportul inspectorului de la Departamentul Trezoreriei, iar acţiunile scoase în evidenţă sunt de neiertat. De neiertat, iar cetăţenii americani au dreptul să fie furioşi. Eu sunt furios. Nu voi tolera acest tip de comportament în cadrul unei administraţii, oricare ar fi aceasta, în special la Fisc”, a subliniat Obama.

Fiscul a inspectat grupurile ale căror nume conţineau cuvintele „Tea Party” şi „patriot”. Astfel au fost analizate la sânge activităţile financiare ale unui număr de 75 de grupări apropiate mişcării conservatoare şi anti-impozite.

Barack Obama a promis reforme pentru evitarea repetării unui astfel de caz. “Vom pune în aplicare noi măsuri de siguranţă pentru a ne asigura că acest tip de comportament nu se va mai repeta niciodată”, a precizat președintele.

 

C.I.