9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:07
No menu items!

Directorul Europol: Euro 2016, țintă atractivă pentru teroriști

spot_img

Directorul Agenţiei Europene de Poliţiei (Europol), Rob Wainwright, și-a exprimat preocuparea pentru siguranța Campionatului European de Fotbal din Franța, desfășurat în perioada 10 iunie – 10 iulie.

Rob Wainwright este îngrijorat de faptul că membri ai grupurilor teroriste ar putea comite atacuri cu ocazia Campionatului european de fotbal Euro 2016, programat în Franţa în perioada iunie-iulie. „Sunt extrem de preocupat de Campionatul european de fotbal. Este o ţintă atractivă pentru terorişti”, a declarat Rob Wainwright într-un interviu acordat ziarului german Die Welt.

“Este şocant de uşor să ataci obiective precum cafenele, restaurante sau săli de concerte”, a amintit Rob Wainwright, referindu-se la atentatele comise pe 13-14 noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi şi revendicate de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic.

Senatul francez a dispus prelungirea stării de urgenţă până la sfârşitul lunii iunie, în contextul Campionatului european de fotbal şi competiţiei ciclistice Turul Franţei.

Emanuel Stan