7.1 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 2:55
No menu items!

Directorul Energoconstrucţia, Constantin Dragotoniu, arestat pentru luare de mită

spot_img

 

Constantin Dragotoniu, director general, administrator și președinte al Consiliului de administrație al S.C. Energoconstrucția – Filiala Bucureşti  a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de către procurorii DNA – Craiova, după ce a fost prins în flagrant delict când primea 11.000 de euro şi 45.000 de lei, bani în schimbul cărora urma să intervină pentru retragerea unei acţiuni în instanţă.

 

Procurorii au stabilit că, în perioada 18 august – 4 septembrie, Constantin Dragotoniu a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) suma de 60.000 euro, pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea Energoconstrucția și a o determina, astfel, să retragă o acțiune judecătorească aflată pe rolul instanțelor civile. Prin această acțiune judecătorească, Energoconstrucţia solicita anularea licitației adjudecate de firma denunțătorului.

 

Dragotoniu i-a comunicat denunțătorului că, în cazul în care nu va primi suma de bani solicitată, S.C. Energoconstrucția S.A. va promova în instanță toate acțiunile necesare pentru ca firma denunțătorului să nu câștige procesul și să piardă bunurile mobile și imobile aparținând S.C. Energoconstrucția S.A. – Sucursala Timișoara pe care le câștigase prin licitație publică.

 

Pe 4 septembrie, Constantin Dragotoniu a primit de la denunțător sumele de 11.000 euro și 45.000 lei, reprezentând o primă din tranșă din banii solicitați, fiind însă surprins de procurori în flagrant. La aceeași dată, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a lui Dragotoniu pe un termen de 29 de zile.