29.9 C
București
marți, 9 august 2022 - 10:27
No menu items!

Directorul din Primăria Capitalei anchetat de DNA a scăpat de arestare din lipsă de probe

spot_img

DNA a ratat a doua arestare, în numai 3 zile, din lipsă de probe. Acum a scăpat Mădălin Dumitru, director în Primăria Municipiului București, iar pe 13 iunie, același judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a respins arestarea vicepreședintelui ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, spunând că probele adunate de DNA sunt pur speculative.

Dumitru Madalin_SZ

Tribunalul București a decis că Mădălin Dumitru, director de Investiții în Primăria condusă de Sorin Oprescu, poate fi cercetat în libertate întrucât procurorii Direcției Naționale Anticorupție nu au prezentat probe concludente care să ateste vinovăția acestuia. Judecătorul a constatat că ancheta procurorilor DNA a dus doar la apariția unor indicii în legătură cu posibile fapte de corupție săvârșite Mădălin Dumitru.

Având în vedere că materialul probator a reliefat existența unor indicii temeinice, din care rezultă o suspiciune rezonabilă că inculpatul D. a săvârșit anumite infracțiuni, astfel cum au fost analizate mai sus, însă nu și existența unor probe, condiție indispensabilă pentru a se dispune luarea măsurii arestării preventive,  judecătorul de drepturi și libertăți va respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- D.N.A. de arestare preventivă a inculpatului D.M.I., ca neîntemeiată,

se arată în decizia Tribunalului București de lăsare în libertate a lui Mădălin Dumitru.

În legătură cu mașinile de lux pe care directorul le-ar fi primit de la firmele cărora le-ar fi înlesnit, apoi, contracte cu Primăria Capitalei, magistratul subliniază că singura probă depusă de anchetatori este transcrierea unie convorbiri între Mădălin Dumitru și reprezentantul uneia firme, din care reiese că directorul asigură persoana respectivă de tot sprijinul său, ori asta nu poate fi concluzionat ca fiind trafic de influență.

Insa, judecatorul de drepturi si libertati nu a identificat acele probe, din care sa rezulte suspiciunea rezonabila ca autoturismul in cauza a fost incredintat inculpatului D., pentru ca acesta sa-si traficheze influenta asupra functionarilor din Primarie, pentru favorizarea SC U.P.G.SRL.

extras încheiere Tribunalul București

Cererea DNA de arestare a directorului Mădălin Dumitru a fost respinsă de magistratul Daria Isabela Miheț, același judecător care a respins și propunerea DNA de arestare a vicepreședintelui ANRE, Claudiu Dumbrăveanu. În ambele cazuri DNA a făcut contestație.

Cristi Ciupercă