0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 15:14
No menu items!

Directorul Aeroportului Timișoara, trimis acasă de o evaluare cerută de ministru. Grindeanu: Și-a adunat lucrurile, printre care și pușca, și a plecat

spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, că directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Dorel Grădinaru, şi-a adunat lucrurile, printre care şi o puşcă, şi a plecat. Asta după ce, cu două săptămâni în urmă, Grindeanu i-a cerut o “autoevaluare”. Adunarea acţionarilor aeroportului va avea loc pe 5 ianuarie, când se va lua o decizie privind conducerea instituției.

Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu a mai primit  autoevaluarea din partea directorului Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, după ce i-a solicitat acest lucru în urmă cu două săptămâni.

Directorul Aeroportului din Timioara înţeleg că şi-a adunat lucrurile, printre care şi o puşcă. Nu e timişorean şi avea diverse lucruri pe aici. Ca să transporţi o puşcă pe calea aerului e nevoie de autorizaţie“, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Ministrul Transporturilor a adăugat că pe 5 ianuarie va avea loc Adunarea Acţionarilor aeroportului. “Înţeleg că în data de 5 ianuarie va fi o adunare a acţionarilor în care se va lua o decizie în privinţa conducerii Aeroportului Timişoara”, a adăugat Grindeanu.
 
În urmă cu două săptămâni, Sorin Grindeanu a avut o discuţie cu directorul Aeroportului Timişoara, în care i-a solicitat o autoevaluare, după ce 46 de angajaţi ai aeroportului au plecat din instituţie şi în locul lor au fost angajate 64 de persoane.
 
Am avut o discuţie cu domnul director al Aeroportului apropo de modul în care e gestionată activitatea acolo, de nemulţumirile pe care le am, şi nu sunt puţine, şi de cum vede dumnealui activitatea sa în perioada următoare. O autoevaluare i-am cerut. O aştept. Are maximum o săptămână. Sunt multe de reproşat. De la chestiuni simple, chiar vorbeam şi cu domnul prefect mai devreme şi cu colegii mei. Când vin cu avionul de la Bucureşti, de obicei îl folosesc pe cel de seară, vă dau chestiuni simple, care îţi arată de când intri într-un aeroport dacă există preocupare sau nu. E câte o singură lampă în tavan deschisă, linoleumurile toate arată de parcă a trecut Al Doilea Război Mondial pe acolo – chestiuni simple. Chestiunile mai grele: nu am înţeles de ce, în perioadă de pandemie, care a afectat traficul aerian nu doar la Timişoara, ci peste tot, cheltuielile de personal au crescut. Au plecat 46 de oameni din aeroport şi au venit 64 având în vedere că cifra de afaceri a aeroportului a scăzut cu 30%. Sunt semne de întrebare”, spunea Grindeanu acum două săptămâni. 
 
Raluca Dan