13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:46

Directorul Administrației Fondului pentru Mediu București, trimis în judecată pentru fraude în cadrul programului Rabla

spot_img

foto: cugetliber.ro
foto: cugetliber.ro

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Valentin Dobre, șeful Direcției Implementare Proiecte din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) București, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece a acordat preferențial unor firme de tichete în cadrul programului “Rabla”.

În cursul lunii iunie 2013, Valentin Dobre, în calitate de șef al Direcției Implementare Proiecte din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu București, a fost numit responsabil cu aprobarea cererilor de distribuire depuse de către colectorii validați în cadrul “Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2013”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, Valentin Dobre și-a exercitat în mod defectuos atribuțiile de serviciu și a avantajat anumiți colectori participanți la Programul RABLA 2013 prin acordarea preferențială de tichete în etapa a II-a.

El a stabilit regula conform căreia tichetele să fie distribuite în ordinea datei și orei la care colectorii (reprezentanți ai societăților comerciale care primeau autoturismele uzate) se prezentau la sediul Administrației Fondului pentru Mediu.

Cu toate acestea, în scopul de a favoriza mai multe societăți comerciale (colectori), Valentin Dobre i-a determinat pe mai mulți angajați ai AFM să înregistreze în sistemul informatic, în mod eronat, faptul că 11 societăți comerciale, pe care le-a indicat în mod expres, să fie înregistrate ca fiind printre primele care au încheiat procedura, astfel că acestea au primit un număr total de 1.760 de tichete, în detrimentul altor societăți comerciale.

Ca urmare, firmele avantajate au obținut un folos patrimonial necuvenit în sumă de cel puțin 500 lei/tichet, sumă rezultată din valorificarea autoturismelor uzate primite de la cetățeni în schimbul tichetelor.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Sector 6 București.

A.V.