23.6 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 6:19

Directorii Liceului “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, demiși pentru fraudă la Bac UPDATE

spot_img

  • UPDATE

Aproximativ 20 de profesori supraveghetori la examenul de bacalaureat susţinut la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală au fost duşi, luni, la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi în legătură cu suspiciunile de fraudare a examenului.

Surse judiciare au precizat că profesorii supraveghetori vor da declaraţii prealabile privind procedurile de supraveghere şi modul în care s-a desfăşurat examenul.

  • UPDATE

Procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală “in rem” pentru fapte de corupţie privind proba scrisă la Limba română de la bacalaureat susţinută la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, fiind făcute percheziţii la unitatea de învăţământ.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București se precizează că perchezițiile au avut loc după ce anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale “in rem” pentru presupuse fapte de corupţie în legătură cu desfăşurarea examenului de bacalaureat de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”.

Acțiunea vizează “o încercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfăşurat în această perioadă”, se precizează în comunicatul citat.

“Percheziţiile vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă (accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi)”, au mai arătat procurorii.

Comisia de bacalaureat de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu“, din Sectorul 5 al Capitalei, a fost schimbată, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, luni, pentru suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi literatura română a bacalaureatului.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că a decis schimbarea întregii comisii de bacalaureat din Centrul de examen Liceul “Dimitrie Bolintineanu“, ca urmare a percheziţiei făcute de un echipaj de Poliţie la acest centru de examen.

Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum şi cei 32 de profesori supraveghetori de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu“.

Totodată, ISMB a dispus eliberarea din funcţiile de conducere a directorului Costica Vărzaru (foto jos) şi directorului adjunct ai Liceului “Dimitrie Bolintineanu, precum şi a directorului Şcolii Gimnaziale nr. 178, care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen.

Directorul Liceului "Dimitrie Bolintineanu" a fost demis

ISMB a precizat că va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul “Dimitrie Bolintineanu“, care “va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie – iulie 2013”.

Examenele scrise la Bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română, la care s-au înscris peste 160.000 de elevi care au terminat în acest an clasa a XII-a şi absolvenţi care nu au promovat în seriile anterioare.

Andrei Tudor