7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:51
No menu items!

Director de școală, prins băut la volan după ce era să lovească mașina Poliției

spot_img

Etilotestul a arătat că directorul avea 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat (echivalentul a 2,56 la mie alcool în sânge)

masina politie

Directorul unei şcoli din judeţul Gorj a fost prins băut la volan, joi. El a fost testat cu aparatul etilotest după ce a intrat cu autoturismul pe un drum naţional fără să se asigure şi fără să acorde prioritate unei maşini de Poliţie, al cărei şofer a tras de volan pentru a evita impactul, iar mașina s-a oprit într-un șanț de pe marginea drumului.

Potrivit MEDIAFAX, incidentul s-a produs în comuna gorjeană Bumbeşti Piţic, unde Lucian Gabriel Huduşi este directorul unei şcoli generale, el fiind în timpul liber în momentul în care circula cu maşina pe un drum secundar de pe care a intrat pe un drum naţional fără să se asigure şi fără să acorde prioritate unui echipaj de Poliţie care circula regulamentar.

Am văzut moartea cu ochii. Şoferul nu a schiţat nici cel mai mic gest că ar vrea să oprească şi să se asigure, iar eu şi colegul meu suntem acum teferi doar pentru că am avut maşină bună şi colegul a avut prezenţa de spirit de a evita impactul. Noi am ajuns într-un şanţ, fără să avariem maşina Poliţiei, iar dumnealui şi-a văzut mai departe de drum, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

comisar şef Dumitru Tatomir
fost șef al Poliției Rutiere Gorj, implicat în incident

Potrivit lui Dumitru Tatomir, şoferul a fost oprit după câteva sute de metri, iar când a fost testat cu aparatul etilotest oamenii legii au descoperit că alcoolemia acestuia era de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat (echivalentul a 2,56 la mie alcool în sânge). Ulterior, şoferul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru a-i fi recoltate probe de sânge, pe numele său fiind deschis dosar penal pentru că s-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pentru neacordare de prioritate.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au precizat că vor face propriile verificări în acest caz, directorul respectiv riscând să fie schimbat din funcţie în cazul în care se va dovedi că este vinovat şi că s-a urcat băut la volan.

R.D.