4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:28
No menu items!

Director APIA Satu Mare, reţinut după ce a fost prins primind mită 3.000 de euro

spot_img

dna

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea, a fost reținut luni dimineață de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) care l-au prins în flagrant primind 3.000 de euro mită pentru a nu dispune controale la culturile de viţă-de-vie ale unui fermier care primise fonduri europene.

DNA a transmis, luni, într-un comunicat de presă, că Viorel Pintea, director la APIA Satu Mare, este cercetat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Oradea pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în lunile martie şi mai 2012, Viorel Pintea, în calitate de director la APIA Satu Mare, a cerut de la un fermier, denunţător în cauză, 2.500 de euro şi, respectiv, 5.000 euro, “pentru a nu dispune controale în legătură cu activităţile agricole desfăşurate de acesta, respectiv la culturile de viţă-de-vie pe care fermierul  le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale”.

Din sumele cerute, Viorel Pintea ar fi primit de la fermier 2.500 de euro şi 3.000 de lei.

Pe 22 noiembrie, Pintea i-ar fi cerut fermierului alţi 3.000 de euro, “pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă”, a mai precizat DNA.

Viorel Pintea a fost prins în flagrant duminică după-amiază, după ce a primit de la fermier cei 3.000 de euro ceruţi.

După ce l-au audiat, procurorii au emis pe numele lui Pintea o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca luni să ceară Tribunalului Satu Mare arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

R.D.