19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:21
No menu items!

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, reţinută de procurori UPDATE

spot_img

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu", reținută de procurori

  • UPDATE

Anchetatorii vor face, marţi, o nouă percheziţie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” în cazul suspiciunii de fraudă la bacalaureat, iar la Poliţia Capitalei vor continua audierile în acest caz.

Surse judiciare au precizat că persoanele care urmează să fie audiate marți la Poliţia Capitalei au fost chemate să dea informaţii suplimentare în ancheta în care luni au fost făcute percheziţiile la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, pentru suspiciuni de fraudare a primei probe scrise a examenului de bacalaureat.

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, a fost reținută de procurorii bucureșteni în dosarul fraudei la proba de Limba și literatura română a bacalaureatului.

Suspectată de fapte de corupție, Costica Vărzaru a fost audiată de procurori, luni seara, la Poliţia Capitalei, iar marţi ar urma să fie prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzația de trafic de influență.

Surse din rândul anchetatorilor au adăugat că directoarea ar fi recunoscut că a primit bani de la elevi pentru a interveni pe lângă membrii Comisiei de examinare să-i ajute să copieze ori să-i sprijine la rezolvarea subiectelor.

Examenele scrise la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română, la care s-au înscris peste 160.000 de candidaţi.

La câteva ore după susţinerea probei, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat a Liceului „Dimitrie Bolintineanu„, din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi.

R.D.