1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:50
No menu items!

Diplomatul rus care a accidentat o tânără va fi cercetat în țara sa natală

spot_img

Diplomatul rus care a accidentat o tânără va fi cercetat în țara natală

Tribunalul Bucureşti a respins, joi, recursul intentat de avocatul tinerei accidentate în Bucureşti de diplomatul rus Alexandr Evsykov şi a decis transferarea procedurii spre judecare în Rusia.

Decizia este definitivă.

În data de 9 noiembrie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au admis cererea procurorilor şi au decis că dosarul diplomatului rus Alexandr Evsyukov, acuzat de vătămare corporală după ce a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Capitală, poate fi judecat în Rusia.

Instanţa a decis transfertarea dosarului de cercetare autorităţilor competente din Federaţia Rusă în vederea continuării cercetărilor faţă de Alexandr Evsyukov, pentru vătămare corporală din culpă şi refuzul de recoltare de probe biologice.

Tânăra Mădălina Băcanu, în varsta de 19 ani, din Brăila, studentă în Bucureşti, a fost accidentată, în data de 21 octombrie, de o maşină a Ambasadei Federaţiei Ruse condusă de prim-secretarul Aleksandr Evsiukov, pe o trecere de pietoni din Sectorul 3 al Capitalei.

În urma accidentului, tânăra a suferit, între altele, un traumatism cranian sever şi a ajuns, în stare de comă, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Ea a fost externată din spital în data de 28 noiembrie. Potrivit medicilor, tânăra s-a recuperat în proporție de 90%, însă mai are câteva probleme la nivel emoțional, în urma șocului resimțit la accident. Tânăra mai are încă stări de amnezie și nu își amintește foarte bine toate detaliile din timpul și dinaintea impactului.

După producerea accidentului, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Sergheevici Malghinov, declara că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, este considerată imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident şi preciza că acestuia i s-a oprit mandatul şi a părăsit România. Declaraţia a fost facută dupa ce ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a solicitat ridicarea imunităţii diplomatului pentru derularea procedurilor judiciare în România.  O.D.